Domov » Novice » Mesec oktober v Domu upokojencev Ptuj

Mesec oktober v Domu upokojencev Ptuj


Mesec oktober, ki se počasi zaključuje je bil nadvse aktiven za Dom upokojencev Ptuj. Vse enote so izpeljale večje številko dogodkov.

Prvi teden v oktobru je bil namenjen medgeneracijskemu druženju. Ob Tednu otroka so stanovalci enote Kidričevo obiskali tamkajšnjo osnovno šolo, kjer so jih sprejeli s krajšim programom. Teden otroka je sicer program Zveze prijateljev mladine Slovenije že od leta 1954. letošnji teden otroka je sicer  potekal na temo ZAKAJI IN ZATOJI RADOVEDNOSTI! Radovednost namreč pomeni zanimanje za različne stvari. Vodi nas k odkrivanju sveta okoli nas in raziskovanju znanja. Ko smo radovedni, se »aktiviramo« in začnemo raziskovati tisto, kar nas zanima. Z radovednostjo napredujemo, prihajamo do novega znanja, novih izkušenj in spoznanj. In ne malo teh so na lažji način prejeli osnovnošolci OŠ Kidričevo od stanovalcev tamkajšnje enote, saj ni boljšega učenja kot so izkušnje v življenju.

V enoti Juršinci smo tokrat zabeležili nastop dveh skupin ustvarjalcev stanovalcev, ki prebivajo v tamkajšnji enoti. Nastopili sta pevska ter literarna skupina.

Na dogodku so kot povedani zapeli tudi pevci, ki deluje v enoti Juršinci

Na Ptuju pa so stanovalci, otroci Vrtca Ptuj, svojci, prostovoljci in zaposleni DU Ptuj izkoristili še zadnje sončne žarke letošnje jeseni ter se družili na dvorišču ptujskega doma ob pečenih kostanjih, glasbi ter nastopu otrok iz ptujskega vrtca.

Ob koncu meseca pa je bilo aktivno tudi v enoti Muretinci, kjer so izvedli nujno evakuacijsko vajo. Z vajo evakuacije so preizkusili kakšna je organizacijska in tehnična pripravljenost za varno in hitro evakuacijo iz objekta, praktična usposobljenost zaposlenih, ukrepanje ter odzivnost v primeru požara, ko le-tega ni več mogoče pogasiti z ročnimi gasilniki in kako kar se da hitro in varno zapustiti objekt. Zaradi nižje gibljivosti stanovalcev so tovrstne vaje v enotah DU Ptuj stalnica, saj sta na prvem mestu njihova varnost in usposobljenost delavcev za pravilno reagiranje v primeru tovrstnih dogodkov.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 25. oktobra 2023.)

Na vrh