Domov » Novice » Na lokalnih volitvah na Ptuju zmaga za Nuško Gajšek in Socialne demokrate

Na lokalnih volitvah na Ptuju zmaga za Nuško Gajšek in Socialne demokrate


V nedeljo smo se volivke in volivci podali na lokalne volitve. V Mestni občini Ptuj se je v boj za županski stolček podalo osem kandidatov, v Mestni svet je kandidiralo enajst list oz. strank.

Že predčasnih volitev na Ptuju se je udeležilo kar nekaj predvsem podpornikov županskih kandidatov, tudi Nuška Gajšek in po javnomnenjskih anketah prvi zasledovalec Andrej Čuš, sta svoj glas oddala predčasno. V mesec dni trajajoči kampanji smo lahko spremljali prepričevanja enih in drugih, večinoma pa so si programi bili podobni, kampanja pa je potekala brez večjih zaostrovanj, kar je dokaz, da so se strasti v mestu, kot smo jim bili priča še pred štirimi leti umirile. Udeležba na volitvah je Ptuj postavila nekoliko nad slovensko povprečje in sicer na 47, 62 odstotkov, kar pa je še vseeno manj kot pred štirimi leti. Skupaj je glasovalo 9.136 volilnih upravičencev. Kdo bo na Ptuju zasedal županski stolček je bilo jasno okrog pol osme ure zvečer, ko so rezultati zmago pokazali dosedanji županji Nuški Gajšek z visokim odstotkom prednosti pred zasledovalci. Dobila je kar 64,28 odstotkov podpore, zasledovalec Andrej Čuš pa 16.14 odstotkov podpore.

Letošnje lokalne volitve na Ptuju so marsikoga presenetile, saj je prepričljivo zmago na volitvah za Mestni svet Mestne občine Ptuj zabeležila stranka Socialnih demokratov. Ti so dobili deset mandatov, po pet mandatov jih imata Slovenska demokratska stranka in Lista Andreja Čuša, štiri mandate ima Gibanje Svoboda, po en mandat pa Lista Ptuj je naš, Nova Slovenja – Krščanski demokrati, Resni.ca, Slovenska ljudska stranka in Levica.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 23. novembra 2022.)

Na vrh