Domov » Novice » Na septembrski seji mestnega sveta Mestne občine Ptuj je bila prva obravnava proračuna za prihodnje leto

Na septembrski seji mestnega sveta Mestne občine Ptuj je bila prva obravnava proračuna za prihodnje leto


Med glavnimi točkami tokratne seje mestnega sveta Mestne občine Ptuj, ki se je odvijala v ponedeljek je bila prva obravnava proračuna za prihodnje leto. Proračun za prihodnje leto je nastavljen na 40,4 milijona evrov in predvideva dodatnih šest milijonov evrov zadolževanja, saj se zaključuje finančni cikel z evropskim denarjem podrtih projektov.

Mestna uprava je pripravila predlog proračuna, ki v letu 2022 predvideva za okoli 33 milijonov evrov prihodkov, od tega tudi 5,5 milijona iz državnih oziroma evropskih virov. Na odhodkovni strani načrtujejo za dobrih 39,2 milijona evrov, od katerih jih bo skoraj 18 milijonov evrov namenjenih za različne investicije, razliko pa bodo pokrili z najemom novega kredita in ostankom sredstev iz leta 2021. Po 30 dnevni javni razpravi, ki je namenjena prerazporejanju sredstev in predlogom porabe denarja na drugačen način, bodo svetniki proračun za prihodnje leto srejemali na novembrski seji.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 22. septembra 2021.)

Na vrh