Domov » Novice » Odprta kuhna na Ptuju

Odprta kuhna na Ptuju


Preteklo soboto je na Mestnem trgu na Ptuju ponovno živahno brbotalo in cvrčalo, saj se je v najstarejše slovensko mesto vrnila kulinarična karavana Odprte kuhne.

Med stojnicami z bogato ponudbo slovenskih in mednarodnih jedi so se obiskovalke in obiskovalci po skoraj dvoletnem premoru lahko sprehodili od 10. do 21. ure ter poletju nazdravili z izbranimi vrhunskimi vini, kraft pivi in drugimi inovativnimi napitki. Za 9. sezono Odprte kuhne je bilo predvidenih kar nekaj gostovanj, a je spomladi žal načrte prekrižala epidemiološka situacija.

Odprta kuhna je v sodelovanju z Zavodom za turizem Ptuj tokrat s skoraj 30 obedovalnicami od blizu in daleč popestrila dogajanje v sklopu priznanega festivala Arsana, V svoji 9. sezoni Odprta kuhna tudi na gostovanjih predstavlja svoj skrbno dodelan koncept trajnostno naravnane kulinarične tržnice, ki stremi k zmanjšanju količine odpadkov in njihovemu doslednemu ločevanju. Vsa hrana in pijača je tako tudi na Ptuju bila na voljo le v povratni embalaži ali biorazgradljivih materialih.

Odlično ponudbo, ki obsega vse od tradicionalnih dobrot do mednarodnih uspešnic in modernih pouličnih kreacij, so pripravljali že znani gostinci, marsikateri pa so se na Ptuju navdušenim jedcem predstavil prvič. Poleg šmorna, rezancev in zvitkov vseh vrst, rebrc, steakov in drugih vselej priljubljenih jedi so obiskovalci lahko prvič pokusili tudi naslednje dobrote: Pri Food pointu bodo pripravljali hotdoge za vsak okus, Dnevni bar Pr’Mrtinet pa se je na Ptuju predstavil s svojim priljubljenim burgerjem z natrganim mesom. S klasičnimi govejimi burgerji bo navduševala ekipa Meat Business, Pišek bar pa bo poleg mariniranih perutničk nudil tudi bogato obložen krompirček s svinjino, govedino ali ajdo. Na svoj račun so prišli tudi vsi sladkosnedi, ki so se pri stojnici Toro mastili z ocvrtimi miškami in churrosi, pri Stories by Lea pa izbirali med čudovitimi slaščicami, kot so mini kornetki, piškot sendviči in krofki na palčki. Domače barve sta na Ptuju zastopala Gostilna Grabar z odličnimi piščančjimi burgerji in pitami s sezonskim sadjem ter Vinotoč Gorjup z žlahtno haloško kapljico.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 28. julija 2021.)

Na vrh