Domov » Novice » Osrednji vikend 63. Kurentovanja bo postregel z vsemi sklopi festivala

Osrednji vikend 63. Kurentovanja bo postregel z vsemi sklopi festivala


V okviru osrednjega vikenda Kurentovanja v soboto, 18. februarja, bodo potekali kar štirje dogodki.

Ob 10. uri bo v Galeriji Magistrat v Mestni hiši v sklopu Artfesta potekala svečana otvoritev razstave in podelitev nagrad jubilejne 15. mednarodne likovne nagrade Ex-tempore Ptuj Karneval.

Uro kasneje, ob 11. uri, bo z Mestnim pustnim korzom, ki obeležuje 10. jubilejno izvedbo ter 150 let od prve zabeležbe povorke našemljenih meščanov v mestu Ptuj, v sklopu Etnofesta potekal prikaz zgodovinske povorke.

Med 15. in 17. uro se bodo otroci zabavali na Pustnih ringarajanjih na mestni tržnici, ob 18. uri pa na Mestnem trgu sledi prikaz avtohtonih pustnih likov, kjer se bodo predstavile tudi tuje etnografske skupine.

Mesto Ptuj bo na pustno nedeljo, 19. februarja, od 13. ure dalje zaživelo v sklopu Karnevalfesta – Mednarodne karnevalske povorke, na kateri bo nastopilo okrog 2.537 udeležencev v skupno 35 skupinah.

Skupina kurentov in korantov bo sestavljena iz 759 posameznikov, ki prihajajo iz 33 društev. Predstavilo se bo še 11 karnevalskih skupin, v povorko pa bodo vključene 4 tuje skupine, ki prihajajo iz Nemčije, Romunije, Bosne in Hercegovine ter Bolgarije.

Po povorki sledi zabava z glasbeno skupino Karneval band na Mestnem trgu.

TEKST IN FOTO – vir Kurentovanje

Na vrh