Počitniško varstvo za otroke – Petv
Domov » Novice » Počitniško varstvo za otroke

Počitniško varstvo za otroke


Tudi letos v Mestni občini Ptuj financirajo počitniško varstvo za otroke iz I. triade osnovne šole s stalnim prebivališčem v MO Ptuj. Razpis je objavljen na spletni strani občine.

ZABAVNO ŠPORTNO POLETJE bodo otroci preživljali z BRATOMA MALEK, ŠPORTNO – CIRKUŠKO DRUŠTVO ELEJA.

V petdnevnem počitniškem programu bodo otroci imeli na voljo pestre športne aktivnosti, ki bodo vključevale nogomet, odbojko, rokomet, tenis, košarko, badminton, namizni tenis, atletiko, boks, footgolf, golf, gibalne igre, motorične igre, elementarne igre, spretnostne igre in različne poligone. Prav tako pa bodo otroci imeli na izbiro različne ustvarjalnice, s pomočjo katerih bodo krepili in spoznavali svojo ustvarjalnost. Ustvarjali bodo iz naravnih in umetnih materialov, eko in odpadnega materiala…

Spoznavali bodo tudi različne vsebine, obiskali jih bodo okoliški športniki, zanimive osebe, gasilci, policisti, reševalci, čebelarji, veterinarji, lovci …

Vse te programe in aktivnosti, bodo izvajali za to usposobljeni učitelji, učiteljice, vaditelji, vaditeljice, animatorji in animatorke. Vsi imajo potrjene in obnovljene licence za izvajanje športnih in ob športnih dejavnosti.

Program se bo izvajal v športni telovadnici Mladika, na Mestnem stadionu Ptuj in v spremljevalnih športnih objektih (v notranjosti in zunaj).

Počitniško varstvo je namenjeno vsem otrokom, ki so v šolskem letu 2021/2022 vključeni v I. triado in imajo stalno prebivališče v MO Ptuj Število otrok, udeleženih v počitniško varstvo, je omejeno na največ 100 otrok na teden. V program ponudbe je všteta animacija, malica in kosilo sta za doplačilo.

Tedensko počitniško varstvo bo potekalo od 27. 6. 2022 do 26. 8. 2022 med od 7. ure dalje.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 11. maja 2022.)

Na vrh