Domov » Novice » Počitniško varstvo za otroke

Počitniško varstvo za otroke


Mestna občina Ptuj bo tudi letos omogočila otrokom prijetno in nepozabno preživeto poletje. Naša želja je, da otroci svoj prosti čas preživijo kakovostno, preko različnih športnih aktivnosti in ustvarjalnih delavnic.

Zato tudi letos organiziramo brezplačno celodnevno poletno počitniško varstvo, ki je namenjeno vsem otrokom, ki so bili v šolskem letu 2023/2024 vključeni v I. triado in imajo stalno prebivališče v naši občini.

V petdnevnem počitniškem programu bodo otroci imeli na voljo izredno pestre športne aktivnosti, različne ustvarjalnice s pomočjo katerih bodo krepili in spoznavali svojo ustvarjalnost.

Spoznavali bodo tudi različne spoznavne vsebine, obiskali jih bodo okoliški športniki, zanimive osebe, gasilci, policisti, reševalci, čebelarji, veterinarji, lovci,…

Vse te programe in aktivnosti, bodo izvajali za to usposobljeni učitelji, učiteljice, vaditelji, vaditeljice, animatorji in animatorke. Vsi imajo potrjene in obnovljene licence za izvajanje športnih in ob športnih dejavnosti.

Program se bo izvajal v športni telovadnici Mladika, Mestnem stadionu Ptuj in spremljevalnih športnih objektih, noter in zunaj. V program ponudbe je všteta animacija, malica in kosilo je doplačilo. Prijavnico najdete na spletni strani MO Ptuj

CID je tudi letos pripravil pestro ponudbo delavnic, tečajev in aktivnosti za otroke in mlade. Število mest je omejeno, zato so potrebne prijave. Prijaviti je potrebno vsakega udeleženca posebej.

Za vse počitniške dejavnosti se je potrebno prijaviti tako, da izpolnite prijavnico, ki jo boste našli pri opisu posamezne dejavnosti. Te so Mali kuharski mojstri, Poletna joga za otroke, počitniško lončarstvo, Ustvarjam na blago, Nemščina Poletna šola glasbenih skupin, Lego robotika, Hip hop, …

Več o delavnicah najdete na spletni strani CID.SI

Brezplačno lahko svoje poletne počitnice otroci preživijo tudi v Špajzi modrosti, kjer med 7.30 in 15. 30 organizirajo počitniško varstvo. več o prijavah in zasedenosti pa najdete na njihovi spletni strani.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 3. julija 2024.)

Dodaj odgovor

Za komentiranje se je potrebno prijaviti.

Na vrh