Domov » Novice » Pred nami je pestro dogajanje v sklopu praznika Mestne občine Ptuj

Pred nami je pestro dogajanje v sklopu praznika Mestne občine Ptuj


Ob prazniku Metne občine Ptuj organizirata Zavod za turizem Ptuj in Mestna občina Ptuj, v sodelovanju s ponudniki iz starega mestnega jedra tradicionalno ptujsko noč.

Prireditev je v okviru praznika Mestne občine Ptuj veliko. Nekatere so se že pričele, glavnina pa se bo odvila v prihajajočem vikendu. Že v petek bo tako v Mestni hiši potekala slavnostna seja, kateri bo sledila ob 20. uri osrednja prireditev na Mestni tržnici. V soboto in nedeljo se bodo odvili še naslednji tradicionalni dogodki in sicer pohod na najvišji vrh občine s spostavitvijo klopotca, tradicionalna Rancarija, tradicionalno tekmovanje veteranov vojne za Slovenijo v lovu rib s plovcem, slovesnost ob dnevu spoštovanja vrednot  NOB ter radioamaterski tabor z mednarodnim tekmovanjem.

V petek in soboto pa bo v okviru zabavnega programa potekala tradicionalno ptujska noč. Obakrat, v petek in soboto, bo postavljen veliki oder na tržnici, mesto pa bo oživelo tudi s »terasa festi« lokalov. Na Mestnem trgu bo mogoče okušati raznoliko kulinariko, Miklošičeva ulica bo ponujala pristne izdelke ustvarjalcev, izdelovalcev in umetnikov ročnih spretnosti, na Novem trgu pa bo pester otroški program. Med glasbenimi nastopajočimi bodo letos Gadi, skupina Smile, Drugo dugme in Ines Erbus. V Dominikanskem samostanu na se bosta ponovno odvila Jazz & Gin večera.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 3. avgusta 2022.)

Na vrh