Domov » Novice » Pred novembrsko sejo Mestnega sveta Mestne občine Ptuj

Pred novembrsko sejo Mestnega sveta Mestne občine Ptuj


Ptujski mestni svetniki se bodo v ponedeljek sestali na novembrski redni seji mestnega sveta. Na 39. redni seji, ki se prične ob 15. uri, bodo razpravljali v 27. točkah dnevnega reda z nekaj podtočkami.

Če so pretekla seja tako po dnevnem redu kot pa trajanju ena izmed krajših, tokrat lahko pričakujemo eno izmed daljših v tem mandatu. Po potrjevanju zapisnikov zadnje seje Mestnega sveta Mestne občine Ptuj bodo v točkah dnevnega reda svetniki v začetku potrjevali Predlog Odloka o spremembi Dopolnjen Predlog Odloka o proračunu Mestne občine Ptuj za leto 2022. Proračun Mestne občine Ptuj za leto 2022, v kolikor bo v ponedeljek potrjen bo nastavljen na 44.683.784,65 EUR, kar je nedvomno najvišji proračun v zadnjih letih, po projekcijah pa se ob koncu leta predvideva 7 milijonov in pol primanjkljaja.

V nadaljevanju seje se bodo svetniki v točkah lotili za razvoj mesta pomembnih sklepov in sicer Strategije za mlade 2021-2025, Letnega programa ravnanja s komunalnimi odpadki na območju Mestne občine Ptuj za leto 2022, Investicijskih programov za Rekonstrukcijo poslovilnega objekta na novem Rogozniškem pokopališču, prizidavo z rekonstrukcijo in energetsko sanacijo OŠ Mladika – 2. faza, potrjevali sklepe o potrditvi Dokumentov identifikacije investicijskih projektov Restavratorski posegi na mestnem obzidju, »Kurentova hiša«, »Rekonstrukcija Ulice 5. prekomorske – 2. etapa«, »Preplastitev Dravske ulice v ČS Center«, »Ureditev križišča pred Upravno enoto Ptuj«, »Novogradnja avtobusnega postajališča – Pod gradom«, Nabava gasilskega vozila za PGD Turnišče – Ptuj«, Ureditev objekta ŠD Rogoznica«, »Enota Narcisa – preselitev Uprave Vrtca Ptuj«, »Arheološki depo odprtega tipa«. Do konca seje se bodo svetniki lotili še nepremičnin ter imenovanj v ptujskih javnih zavodih.

Premiero posnetka celotne seje si boste lahko ogledali v ponedeljek, 22. novembra, ob 20. uri.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 19. novembra 2021.)

Na vrh