Domov » Novice » Priznanja za heroje corone

Priznanja za heroje corone


V Dominikanskem samostanu na Ptuju je potekala svečana podelitev spominskih znakov Vlade RS »za požrtvovalnost v boju proti Covidu-19« in zahval Mestne občine Ptuj. Vlada Republike Slovenije na podlagi Uredbe o spominskem znaku »Za požrtvovalnost v boju proti COVID-19 podeljuje Spominski znak »za požrtvovalnost v boju proti COVID-19«, ki se podeli za izjemno požrtvovalnost pri izvajanju ukrepov za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19). Svečana podelitev je bila priložnost za zahvalo vsem, ki so se iz dneva v dan trudili tudi preko svojih zmogljivosti, ki so svoje znanje in napore vlagali v reševanje življenj in zajezitev epidemije ter pripomogli k temu, da se bomo lahko korak za korakom vrnili na stare tirnice.

Predloge za podelitev spominskega znaka je obravnavala strokovna komisija, ki jo je imenovala Vlada RS s sklepom. Spominske znake Vlade RS in priznanja MOP sta podelila županja Mestne občine Ptuj, Nuška Gajšek, in mag. Janez Merc, poveljnik Civilne zaščite Ptuj in podsekretar za področje zaščite in reševanja na MO Ptuj.

Spominski znak Vlade RS in priznanje MOP so prejeli Matej Gajser, Marija Tili, Mag. Janez Merc, Janez Strelec, Rozalija Ojsteršek, Branka Cmrečnjak, Danica Žižek, Marica Kolarič, Marjeta Moran, Irena Toplak, Majda Strgar, Tatjana Brigita Mohorko, SOU občin v Sp. Podravju, Medobčinsko redarstvo, Javne službe Ptuj d.o.o., Komunalno podjetje Ptuj d.d., Zdravstveni dom Ptuj, Splošna bolnišnica dr. Jožeta Potrča Ptuj, Dom upokojencev Ptuj, Območno združenje RK Ptuj Občinska organizacija RK Ptuj, krajevna organizacija RK Grajena, Občinska organizacija RK Ptuj, krajevna organizacija RK Ptuj, Občinska organizacija RK Ptuj, krajevna organizacija RK Rogoznica, Območna gasilska zveza Ptuj, PGD Ptuj, PGD Podvinci, PGD Turnišče, PGD Grajena, Marija Voda Kajzer, Uprava RS za zaščito in reševanje, Izpostava Ptuj in Mestna občina Ptuj.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 9. julija 2021.)

Na vrh