Domov » Novice » Pustni torek in zaključek letošnjega Kurentovanja

Pustni torek in zaključek letošnjega Kurentovanja


Kot veleva tradicija, se je v našem mestu po dvanajsti uri delo v prenekaterih službah zaključilo, zaposleni pa so se podali na ulice in trge. Ob hiškah na Mestnem trgu in Ptujski tržnici je na pobuda lastnika Bistroja Luk zaživela tudi Murkova ulica kjer je zabave željne zabavala skupina Smile.

Pustni torek je tudi letos Ptuj spremenil v veliko pustno slavje, ki je bilo okronano s tradicionalnim, čeprav neorganiziranim pokopom pusta, s tem pa uradnim zaključkom letošnjega Kurentovanja, 62. mednarodnega pustnega festivala, ki je zaradi določenih restrikcij ob snovanju dogodka bil vsebinsko okrnjen.

Celodnevno urbano pustovanje na ulicah in trgih starega mestnega jedra je bilo sproščeno do že omenjenega pokopa pusta, ki ga je organizirala skupina pod vodstvom Barona Janeza Golca, plemenitega Jakoba Breunerja Markovskega, princ karnevala 2011. Še pred pokopom pusta je ob 11. uri aktualni princ karnevala Hinko Šoštarič, vitez Hinko Sodinski plemeniti Gall oblast nad mestom predal nazaj županji Mestne občine Ptuj Nuški Gajšek.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 2. marca 2022.)

Na vrh