Domov » Novice » Rekordi na 19. Lions obarjadi

Rekordi na 19. Lions obarjadi


Že od jutra je v soboto ob dogajanju na mestnih ulicah in trgih potekala tudi dobrodelna »Obarjada« na Novem trgu. Zbrane tekmovalne skupine so se pomerile v kuhanju obare, številni obiskovalci pa so jo tudi pokušali.

Lions klub Ptuj je tradicionalno karnevalsko kulinarično prireditev organiziral že devetnajstič. Gre za družabno in dobrodelno akcijo, v kateri se skupine lokalnih gospodarstvenikov, politikov in ostalih Ptujčanov med seboj pomerijo v kuhanju najboljše obare, izkupiček pa gre v dobrodelne namene.
Igor Kolar, vodja Lions Obarjade: »19. Obarjada je spet pokazala svoje razsežnosti. Sodelovalo je 21 tekmovalnih skupin in 3 skupine, ki so nas podprle. Prvič v zgodovini Obarjade se je zgodilo, da smo od obiskovalcev zbrali več sredstev kot od prijavnin. Skupaj smo danes zbrali 36.895,00 EUR. To je novi rekord. Danes se je tukaj zbralo okrog 8000 obiskovalcev. Prvo mesto med obarami sta zasedli ekipi Resede in MCK Markovci, drugo Javne službe Ptuj in Občina Markovci in tretje Komunalno podjetje Ptuj.«

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 7. februarja 2024.)
Na vrh