Domov » Novice » Sanacija naklonskih površin asfaltne obloge

Sanacija naklonskih površin asfaltne obloge


Iz Dravskih elektrarn Maribor sporočajo, da bodo na območju akumulacijskega bazena hidroelektrarne Formin (Ptujskega jezera) tudi letos v času od 3. do predvidoma 11. septembra 2022 izvajali sanacijo naklonskih površin asfaltne obloge.
Z omenjenim nadaljujejo z obnovo nekaterih poškodovanih delov obloge, kar je posledica več kot štiridesetletnega izrazitega delovanja vetrov, ki pospešujejo poškodovanost oblog. Letos se bodo obnavljale obloge na desni (Šturmovski) strani akumulacijskega bazena v dolžini približno sto dvajset metrov.
Izvedba omenjenega postopka zahteva znižanje vodostaja akumulacijskega bazena v času izvedbe del za dobra dva metra, s čimer bodo (v skladu z zahtevami pristojnih organov) začeli 3. septembra – praznjenje bo potekalo do deset centimetrov na uro. 5. septembra se bo začela izvajati sanacija, ki bo predvidoma zaključena 10. septembra. Takoj po zaključeni sanaciji bodo začeli s ponovnim polnjenjem bazena – s hitrostjo do deset centimetrov na uro – do običajne višine.
(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 24. avgusta 2022.)

Na vrh