Seja Sveta zavoda Doma upokojencev Ptuj – Petv
Domov » Novice » Seja Sveta zavoda Doma upokojencev Ptuj

Seja Sveta zavoda Doma upokojencev Ptuj


Pretekli petek je potekala seja sveta zavoda Doma upokojencev Ptuj. Na seji so prisotni potrjevali plan za letošnje leto, v ponedeljek pa smo mediji bili obveščeni o ponovno oboleli osebi s COVD 19 v Domu upokojencev Ptuj – enoti Kidričevo.

Na seji so člani sveta zavoda točke potrdili in s tem tudi plan, ki v letu 2021 predvideva postopno povečanje oskrbnih dni in dni zdravstvene nege, saj se je število oskrbovancev v letu 2020 zaradi epidemije nekoliko zmanjšalo, zaključek investicij, širitev tržnih dejavnosti, dvig kvalitete storitev, finančni načrt pa predvideva uravnotežen poslovni izid v višini 2.753 EUR presežka prihodkov nad odhodki.

Ko smo že ravno pri domu upokojencev – so pa na žalost v ponedeljek v enoti Kidričevo ponovno zabeležili okužbo s COVID-19. Gre za stanovalko, ki je bila cepljena z dvema odmerkoma cepiva Pfaizer Biontech. Prvi odmerek je prejela konec meseca decembra 2020, drugi odmerek pa januarja 2021. V tednu med 5. 3. in 11. 3. 2021 je bila na zdravljenju v bolnišnici. Po enem tednu bivanja v Domu, so se pojavili znaki značilni za COVID-19. Zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja je bila odpeljana v bolnišnico Ptuj, kjer se zdravi na COVID oddelku. Etažo kjer je omenjena stanovalka bivala, so uredili v sivo cono, kar pomeni, da se stanovalci tam zadržujejo v sobah in bodo testirani v skladu s protokolom prvi, četrti in osmi dan po zaznani okužbi. Obiski v enoti so še sicer naprej možni ob doslednem upoštevanju predpisanih ukrepih in v za to namenjenih prostorih. Obiskovalce pa prosijo, da res dosledno upoštevajo ukrepe za preprečevanje širjenja virusa.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 24. marca 2021.)

Na vrh