Sodobna oskrba starejših – Petv
Domov » Novice » Sodobna oskrba starejših

Sodobna oskrba starejših


V preteklem tednu je potekala spletna novinarska konferenca Doma upokojencev Ptuj in partnerja v projektu Sodobna oskrba starejših CSD Spodnje Podravje.

Največ besed je bilo namenjenih izzivom izvajanja integrirane oskrbe in organiziranih storitev na terenu, usmerjenih v potrebe uporabnikov. Programi oskrbe na domu namreč z izboljševanjem psihofizičnih in socialnih sposobnosti uporabnikov le-tem omogočajo, da čim dlje ostanejo v domačem okolju. Pozitivno pri projektu je predvsem povezovanje različnih služb.

Pri projektu sodobna oskrba starejših gre torej za novost v našem prostoru, ki ji je dobro sprejeta, saj je vključevanje v program brezplačno, projekt pa se bo izvajal do julija 2022, do takrat pa naj bi bil sprejet tudi krovni zakon s področja dolgotrajne oskrbe. Storitve osebam, ki potrebujejo integrirano oskrbo na domu, v DU Ptuj izvajajo v sklopu projekta Sodobna oskrba starejših, financiranega iz Evropske unije – Evropskega socialnega sklada. Partnerji v projektu so še CSD Spodnje Podravje, Zdravstveni dom Ptuj in JZ Lekarne Ptuj.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 17. marca 2021.)

Na vrh