Domov » Novice » Sprejet proračun Mestne občine Ptuj za leto 2024

Sprejet proračun Mestne občine Ptuj za leto 2024


V prostorih Mestne hiše je potekala 11. redna seja Mestnega sveta Mestne občine Ptuj, na kateri so svetniki razpravljali v trinajstih točkah dnevnega reda.
Glavna točka se je nanašala na sprejetje proračuna Mestne občine Ptuj za leto 2024. Tega so svetnice in svetniki sprejeli z enaindvajsetimi glasovi za in petimi proti. En svetnik ali svetnica ni glasoval/a. Višina dopolnjenem predlogu Odloka o proračunu Mestne občine Ptuj za leto 2024 znaša 35.217.914,71 EUR in je od predloga odloka višja za dobre 4,5 milijona EUR oziroma 14,7 odstotka.
V nadaljevanju seje so svetnice in svetniki po skrajšanem postopku obravnavali še odloke o spremembi in dopolnitvi Odloka o občinskem prazniku (op. p. – novi datum občinskega praznika bo 23. april, na katerega goduje Sv. Jurij) in o prenosu dela premoženja Mestne občine Ptuj v upravljanje četrtnim skupnostim ter šolah v Mestni občini Ptuj. Sprejeli so tudi sklep o dopolnitvi Sklepa o pripojitvi javnega zavoda Zavod za šport Ptuj in javnega zavoda Center interesnih dejavnosti Ptuj k javnemu zavodu Javni zavod za turizem Ptuj.
(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 20. decembra 2023.)
Na vrh