Domov » Novice » Sterilizacija in kastracija mačk in psov

Sterilizacija in kastracija mačk in psov


V poletnih mesecih prihaja do večjega števila zapuščenih mladičev mačk in psov, zato MO Ptuj tudi v tem letu vabi lastnike domačih živali k kastraciji in sterilizacija, za kar lahko pridobijo tudi subvencionirano ceno. Kot je objavljeno na spletni strani Mestne občine Ptuj, se lastnikom živali sofinancira storitev sterilizacije ali kastracije v višini 25,00 EUR bruto cene storitve na mačko in 50,00 EUR bruto cene na psa. Pri dodelitvi sredstev sofinanciranja se priznajo stroški največ za dve živali na lastnika.

Za sofinanciranje storitve lahko zaprosijo lastniki psov in mačk, ki izpolnjujejo naslednje pogoje:

• da imajo prijavljeno stalno prebivališče na območju Mestne občine Ptuj,
• da podajo vlogo za sofinanciranje sterilizacije ali kastracije lastniške živali, in sicer za storitev, ki je opravljena v obdobju od vključno 1. 1. 2021 do vključno 30. 11. 2021 oziroma do porabe sredstev.

Skupni znesek razpisanih sredstev je 5.000,00 EUR. Sredstva so zagotovljena v proračunu Mestne občine Ptuj, na postavki 448 – Sofinanciranje kastracij in sterilizacij lastniških psov in mačk.

K vlogi za sofinanciranje sterilizacije ali kastracije živali morajo prosilci priložiti naslednjo dokumentacijo:

• za pse: dokazilo o lastništvu (fotokopijo potnega lista živali) in račun za opravljeno storitev s podatki o lastniku živali,
• za mačke: račun za opravljeno storitev s podatki o lastniku živali.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 11. avgusta 2021.)

Na vrh