Domov » Novice » Trideset let od prvega strela v času osamosvajanja na Ptuju

Trideset let od prvega strela v času osamosvajanja na Ptuju


V spomin na prvi strel 24. maja 1991 v času osamosvajanja na Ptuju so ptujsko območno združenje Zveze veteranov vojne za Slovenijo, Elektro Maribor, Mestna občina Ptuj, Policijsko veteransko društvo Sever Maribor, Območno združenje slovenskih častnikov Ptuj, Območno združenje borcev za vrednote Ptuj, Društvo invalidov Ptuj in Društvo generala Maistra Ptuj pripravili slovesnost, na kateri so se spomnili dogodkov izpred tridesetih let.

Letos mineva 30 let od dogodka 24. maja 1991, ko je bil elektromonter Elektro Maribor Boris Fras ranjen med opravljanjem njegove službene dolžnosti. V spomin na ta dogodek sta odkrila predsednik uprave družbe Elektro Maribor magister Boris Sovič in predsednik Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Ptuj Vlado Žgeč spominsko ploščo.

S slovesnostjo so se spomnili prvega strel v času osamosvajanja na Ptuju in na njej smo ob slavnostnih nagovorih, otvoritvi nove table imeli tudi kulturni program, v katerem so nastopili predstavniki Zasebne glasbene šole v samostanu Sv. Petra in Pavla iz Ptuja.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 26. maja 2021.)

Na vrh