Domov » Novice » Ustanova dr. Antona Trstenjaka je praznovala 30-letnico delovanja

Ustanova dr. Antona Trstenjaka je praznovala 30-letnico delovanja


Dva ločena dogodka je ob 30-letnico delovanja pripravila Ustanova doktorja Antona Trstenjaka. Glavna je bila slavnostna prireditev, že pred tem so izvedli novinarsko konferenco. Na njej je predsednik uprave Dušan Gerlovič preletel zgodovino ustanove in je ob tem izpostavil njeno poslanstvo pomagati na različnih področjih. Tako so v njihovem 30-letnem delovanju v korist Slovenskih goric, Prlekije in Haloz ter Slovenije nasploh štipendirali študij 54 doktorandom na slovenskih in tujih univerzah, štipendirali študij 87 magistrom in specialistom na slovenskih in tujih univerzah, organizirali ali soorganizirali in finančno podprli: izdajo 35 knjig, monografij in zbornikov, 23 simpozijev in raziskav, 59 različnih inovativnih projektov in 25 ostalih prireditev ter dogodkov.

V Dominikanskem samostanu na Ptuju je bila slavnostna prireditev ob 30 letnici delovanja Ustanove dr. Antona Trstenjaka. Na njej je zgodovino ustanove predstavil predsednik uprave Dušan Gerlovič, medtem ko je slavnostni govornik na prireditvi svetovalec predsednika Republike Slovenije Boštjan Žekš. V kulturnem programu je nastopil Orkester Slovenske filharmonije z gosti.

Ob 30 letnici Ustanove dr. Antona Trstenjaka je ptujska županja Nuška Gajšek na prireditvi predala Dušanu Gerloviču simbolično priznanje.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 25. februarja 2022.)

Na vrh