Domov » Novice » V Domu upokojencev Ptuj aktivno iščejo nove delavce

V Domu upokojencev Ptuj aktivno iščejo nove delavce


V jesenskih mesecih letošnjega leta Dom upokojencev Ptuj namenu predaja novo pridobitev – enoto Žabjak, kjer bo prostora za 150 stanovalcev. Posledica povečanja prostih mest za starostnike je potreba po dodatnih zaposlitvah novih sodelavcev.

Več kot polovica mest v novi enoti, katere investicija znaša 13.818.007,16 EUR brez DDV, bo v enoposteljnih sobah, preostalo pa v dvoposteljnih. Hkrati poteka tudi rekonstrukcija sob v enotah Ptuj, Muretinci in Koper, kjer bodo tako odpravljene vse tri in več posteljne sobe. Celotna investicija skupaj z rekonstrukcijo sob v enotah Muretinci, Ptuj in Koper znaša 17.030,933,92 EUR brez DDV, razliko bo Dom upokojencev Ptuj pokril iz lastnih sredstev.

Ker v Domu upokojencev Ptuj sledijo visokim standardom ter normativom, bodo nove sodelavce zaposlili še pred odprtjem enote, predvsem z razlogom, da jih uvedejo v delo, ki ga bodo opravljali. Trenutno so izkazane potrebe po skoraj vseh profilih, ki jih tovrstni zavodi potrebujejo. Dom išče naslednje nove sodelavce profilov: socialni delavec, fizioterapevt, delovni terapevt, diplomirane medicinske sestre, medicinske tehnike/srednja medicinska sestra ter več delavcev v zdravstveni negi in oskrbi, kuhinji, pralnici, tehničnih službah,…  Skupno je izkazana potreba po zaposlitvi med 40 in 50 novih sodelavcev. Razpisi za prosta delovna mesta bodo objavljeni na spletni strani Doma upokojencev Ptuj (www.dom-upokojencev.si) ter Zavoda RS za zaposlovanje (www.ess.gov.si/iskalci-zaposlitve).

Vsem novim sodelavcem ponujajo zdravo delovno okolje z možnostjo pridobivanja dodatnih znanj, kompetenc, napredovanj ter stimulativno plačilo za opravljeno delo.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 27. januarja 2023.)

Na vrh