Domov » Novice » Zbir informacij in ukrepov proti širjenju koronavirusa (sobota, 4.4.2020)

Zbir informacij in ukrepov proti širjenju koronavirusa (sobota, 4.4.2020)


AKTIVNOSTI MESTNE OBČINE PTUJ NA PODROČJU ŠIRJENJA IN PREPREČEVANJA COVID 19

V skladu z izdanim navodilom morajo občine dnevno poročati o stanju in ukrepih na področju širjenja in preprečevanja COVID 19. Glavni poudarki poročila Mestne občine Ptuj so:
– V ponedeljek bodo na občini prejeli sredstva za osebno zaščito proti koronavirusu. Glede na prejeto količino bodo širili krog tistih, ki so do teh sredstev upravičeni. Ožji krog koristnikov so: Rdeči kriz s prostovoljci, Karitas, Javne službe Ptuj po več dejavnostih, Ars Vitae z več programov, nato pa sledijo druge prostovoljne in javne službe.
– Parkiranje na javnih parkiriščih Mestne občine Ptuj je v času razglasa epidemije zastonj.
– Sporočilo GPU, da je ustanovljena nova skupina, ki odgovarja na vprašanja občanov glede omejitve gibanja in podobno. Občani lahko pišejo na info.koronavirus@policija.si.

POLICISTI TE DNI PREVERJAJO ODLOK O ZAČASNI PREPOVEDI GIBANJA

Policija ta vikend kontrolira upoštevanje odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Sloveniji. Gre za ukrep, s katerim želijo zajeziti širjenje epidemije koronavirusa.

DEŽURSTVO V LEKARNI PTUJ

Dežurstvo v Lekarni Ptuj izvajajo v soboto med 14. in 22. uro ter v nedeljo med 8. in 22. uro.

V SLOVENIJI 977 OKUŽENIH, NA PTUJU DVA

Nacionalni inštitut za javno zdravje je podal novo obvestilo, v katerem je zapisano, da je v Sloveniji s koronavirusom obolelih skupno 977 oseb, medtem ko sta dva obolela v Mestni občini Ptuj.

OSTANIMO DOMA IN OSTANIMO ZDRAVI!

Na vrh