Domov » Novice » Zbir informacij in ukrepov proti širjenju koronavirusa (sreda 18.3.2020)

Zbir informacij in ukrepov proti širjenju koronavirusa (sreda 18.3.2020)


NUJNO OBVESTILO O SPREMENJENI ORGANIZACIJI DELA NA PRIMARNEM NIVOJU – PODROČJE PTUJ / ORMOŽ

Spoštovani uporabniki!

Obveščamo Vas, da je od SREDE 18.03.2020, po navodilu Ministrstva za zdravje, SPREMENJEN NAČIN DELA na primarni ravni za vse ambulante družinske medicine, ambulante za šolarje, mladino in študente ter vse pediatrične ambulante (ambulante v javnem zavodu in ambulante koncesionarjev)

ZA CELOTNO OBMOČJE PTUJA IN ORMOŽA!
V VSEH ambulantah družinske medicine, ambulantah za šolarje, mladino in študente ter v pediatričnih ambulantah, bo možna LE ADMINISTRATIVNA OBRAVNAVA, kar pomeni, da boste zdravnika lahko dobili LE PREKO TELEFONA, fizično pa vstop v ambulanto osebnega zdravnika / pediatra NE BO MOGOČ.

V kolikor potrebujete pregled, POKLIČETE osebnega / nadomestnega zdravnika oziroma pediatra, ki vas bo USMERIL NA USTREZNO MESTO.
V kolikor Vaš osebni / nadomestni osebni zdravnik oz. pediater NI DOSEGLJIV,
Pokličete:
– za odrasle telefonsko številko 02/ 78 71 691 (24 ur) – otroke, šolarje, mladino in študente 02 / 78 71 554 (od 07.00
do 22.00) nato številko za odrasle.

Ambulante so za CELOTNO OBMOČJE PTUJA in ORMOŽA ORGANIZIRANE V ZDRAVSTVENEM DOMU PTUJ, Potrčeva 19/a, Ptuj – VHOD RIMSKA PLOŠČAD, kjer vas bodo ustrezno razvrstili.

ZA NUJNE PRIMERE POKLIČITE 112.
Glede na naravo dela, vas prosimo za potrpežljivost. Vljudno prosimo, da navodila upoštevate. Obvestilo velja do preklica!

COVID ODDELKEK V SPLOŠNI BOLNIŠNICI DR. JOŽETA POTRČA PTUJ

V Splošni bolnišnici dr. Jožeta Potrča Ptuj so pripravili COVID oddelek za morebitne obolele s koronavirusom.

OBVESTILO o kontaktnih številkah, kamor se lahko obrnete po pomoč (Mestna občina Ptuj)

POMOČ RANLJIVEJŠIM SKUPINAM OBČANOV

Občani, ki so oboleli, so v domači oskrbi, nimajo pomoči svojcev in nimajo možnosti oskrbe s hrano in drugimi nujnimi zadevami (zdravila,…) za pomoč vsak delovni dan, med 8. in 15. uro, pokličete na telefonsko številko‪ ☎ 02 748 29 13 ali pošljete elektronsko pošto na naslov: janja.zorko@ptuj.si, kjer bomo v sodelovanju z OZRK Ptuj uredili najnujnejše.

VARSTVO OTROK NA DOMU

Vsi, ki potrebujte tovrstno pomoč, podatke vsak delovni dan, med 8. in 15. uro, posredujete na elektronski naslov občine: zdenka.ristic@ptuj.si ali pokličete na telefonsko številko ☎ 02 748 29 52.

*Velja za otroke staršev, ki so zaposleni v civilni zaščiti, vojski, policiji, zdravstvenih ustanovah, socialno-varstvenih zavodih in drugih službah, pomembnih za oskrbo prebivalstva.

ZA VSE OSTALO KLIČETE ŠTEVILKO ŠTABA CIVILNE ZAŠČITE MO PTUJ

☎ 02 778 59 51, g. Janeza Merca.

POZIV PROSTOVOLJCEM

Vsi, ki ste zdravi in želite pomagati, lahko svojo pripravljenost izkažete po elektronski pošti: matjaz.damis@ptuj.si ali vsak delovni dan, med 8. in 15. uro, na telefonsko številko ☎ 02 748 29 83.

Tudi ŽUPNIJSKA KARITAS in MINORITSKI SAMOSTAN sta na voljo vsem starejšim in onemoglim ter bolnikom. V kolikor potrebujete v teh dneh pomoč, lahko pokličete na telefonski številki ‪ ☎ 059 073 000 ali ‪041 260 724.

ZAPRTJE MEJNIH PREHODOV

Začasno zaprti mejni prehodi na območju PU Maribor  na  podlagi  odločitve  Slovenije  in Hrvaške so od 18. marca 2020 od 00.01 začasno  prenehali  z  obratovanjem  mejni  prehodi  za  obmejni promet med Slovenijo  in  Hrvaško. Gre za nujen ukrep, namenjen preprečevanju širjenja nalezljive bolezni COVID-19.

Na  območju Policijske uprave Maribor so od polnoči zaprti mejni prehodi za obmejni promet:

–    Središče ob Dravi I

–    Drenovec in

–    Zgornji Leskovec.

Potniki,  ki nameravajo prestopati mejo med Slovenijo in Hrvaško na območju Policijske uprave Maribor, lahko uporabljajo mejne prehode:

–    Središče ob Dravi,

–    Ormož

–    Zavrč in

–    Gruškovje.

Prav  tako  so  na  podlagi  odločitve  Avstrije od 18. marca 2020 od 00.01 začasno zaprti bivši mejni prehodi za obmejni promet:

–    Gradišče,

–    Sveti Duh na Ostrem vrhu,

–    Svečina,

–    Špičnik,

–    Plač,

–    Sladki vrh.

Državno mejo med Slovenijo in Avstrijo je možno prestopiti na bivših mejnih prehodih Jurij, Šentilj (avtocesta in regionalna cesta) in Trate. Bivša mejna prehoda Jurij in Šentilj (regionalna cesta) sta odprta samo v dnevnem času med 6. in 21. uro.

Vir – Policijska uprava Maribor

Na vrh