Domov » Novice » 50 let Športnega društva Grajena

50 let Športnega društva Grajena


Korak za korakom je stopalo Športno društvo Grajena, ki je bilo ustanovljeno 5. marca 1972. Društvo je ustanovilo trinajst članov na čelu s prvim predsednikom Bogomirjem Vaupotičem. V petdesetih letih je društvo imelo šestnajst predsednikov in aktualni je Boštjan Skerbiš. Vsi predsedniki in člani društva so se skozi zgodovino trudili za razvoj športa na Grajeni in za izboljšanje športne infrastrukture.

V športnem parku Grajena je skozi ves dan potekalo praznovanje ob 50 letnici Športnega društva Grajena. Pripravili so niz prijateljskih tekem, osrednjo prireditev in za zaključek še veselico s skupino Smile.

Na osrednji prireditvi ob 50 letnici Športnega društva Grajena smo slišali nagovore, videli smo kulturni program in podelitve priznanj. Že pred to podelitvijo je županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek predsedniku Športnega društva Grajena Boštjanu Skerbišu ob 50 letnici predala Veliko statuo Mestne občine Ptuj. Ob jubileju pa je izžel tudi zbornik o delovanju Športnega društva Grajena.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 15. junija 2022.)

Na vrh