Domov » Novice » 60 let Športnega društva Rogoznica

60 let Športnega društva Rogoznica


Pretekli vikend je Športnega društva Rogoznica praznovalo visok, okrogel jubilej. Ob 60 letnici je športni park bil živahen kar dva dneva. Osrednji dogodek je sicer potekal v soboto, ko so zaslužnim bila predana tudi priznanja in pohvale. Ideja za ustanovitev Športnega društva Rogoznica, je nastala okrog leta 1960. Za kraj svojega druženja si je takrat mladina izbrala prostor okrog zapuščenih prostorov opekarne.

Ko so se pojavile potrebe po pravem nogometnem igrišču, so takratni lokalni veljaki pridobili lastništvo za zemljišče in leta 1962 začeli urejati igrišče. Leta 1975 so igrišče premaknili na sedanjo lokacijo in dodali asfaltirano rokometno igrišče. Prenovili in dogradili so ga še leta 1982. Zgodovina je torej pestra, prav tako sedanjost

Športno društvo Rogoznica bo kmalu dobilo tudi prenovljene prostore s slačilnicami, Investicija v nove prostore, ki bodo odprti v kratkem znaša okrog 290 000 EUR, torej gre za lepo darilo ob okroglem jubileju. Tudi v tem društvu pa se zavedajo pomena gibanja pri mladih, zato načrtno vzpodbujajo mlade, da se jim pridružijo.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 9. septembra 2022.)

Na vrh