Domov » Novice » Aktivni in uspešni ptujski športniki

Aktivni in uspešni ptujski športniki


Na atletskem dvoranskem mitingu v Slovenski Bistrici je v teku na 60 metrov med člani zmagal Anej Čurin Prapotnik (Atletski klub Ptuj), ki je omenjeno razdaljo pretek v času 6.72 sekunde. Njegova sestra Ana Čurin Prapotnik je med članicami zasedla tretje mesto, potem ko so štoparice pokazale čas 7.83 sekunde. V skoku v daljino je iz Atletskega kluba Ptuj Zoja Sluga osvojila četrto mesto s skokom 521 centimetrov.

Novo mesto je v nedeljo popoldan in zvečer gostilo atletski miting v dvorani. Zmago je na tem tekmovanju iz Atletskega kluba Ptuj v suvanju krogle dosegla Veronika Domjan, ki je orodje sunila do znamke 12.61 metra. V skoku v daljino je Maja Bedrač (AK Ptuj) zasedla drugo mesto, potem ko je skočila 606 centimetrov.

Dejan Zavec Boxing, Pučko Boxing in Ciuha Boxing so v športni dvorani Campus Sava Ptuj organizirali 42. Zlato rokavico Ptuja v boksu. To prestižno rokavico je osvojil Dejan Leburič (Knockout Ljubljana), ki je premagal Dušana Crnkoviča (BK Ring 013). Iz Boks kluba Ring Ptuj so v svojih dvobojih zmagali Ajda Kopše, Vid Derviši, Tine Jakomini, Florian Brojaj in Shpetim Caraku. Boks klub Ptuj je imel enega predstavnika Deana Vičkoviča, ki je izgubil. Tri poraze so zabeležili predstavniki Boksarskega kluba Dejan Zavec Boxing, potem ko so izgubili Valdet Brojaj, Domen Petrovič in Miha Hriberšek. Po koncu 42. Zlate rokavice so bili na sporedu še štirje profesionalni dvoboji. V svojem prvem profesionalnem dvoboju je Andi Gerdellaj (Pučko Boxing) premagal srbskega nasprotnika Aleksandra Beljina. Prav tako je bil uspešen tudi Aljaž Venko (Dejan Zavec Boxing), ki je premagal Čeha Daniela Bazo.

Ruše so od četrtka do nedelje gostile največje vsakoletno mednarodno strelsko tekmovanje v Sloveniji. V streljanju z zračno pištolo sta iz Strelskega kluba Ptuj za Slovenijo nastopala Majda Raušl in Sašo Stojak. V zelo močni konkurenci je Majda Raušl osvojila 37. mesto, medtem ko Sašo Stojak osvojil 33. mesto.

Na ITF teniškem turnirju W15 Esch/Alzette v Luksemburgu se je ptujska igralka Nina Potočnik uvrstila v polfinale turnirja, kjer je predala dvoboj Belgijki Tilwith Di Girolami.

Ženski rokometni klub Žiher hiše Ptuj-Ormož je v petek zvečer v športni dvorani Ljudski vrt dosegel zelo pomembno zmago, potem ko je z izidom 28:22 v 8. krogu 1. A državne rokometne lige premagal Krko. Najboljša strelka domače ekipe je bila Minea Kolenko, ki je dosegla štirinajst zadetkov.

Športna dvorana Center je bila v petek zvečer prizorišče prijateljske rokometne tekme med Dravo in Moškajnci Gorišnico. Gostje so zmagali z izidom 39:25. Ptujčani so prvi polčas dobili, ko so igrali s člansko postavo, drugega pa so z mladinsko postavo izgubili.

V soboto zvečer je Ženski odbojkarski klub Ptuj doživel prvi letošnji poraz v 3. državni odbojkarski ligi vzhod. Ptujčanke so v gosteh s 3:0 v nizih izgubile proti Benediktu.

Na vrh