Domov » Novice » Atraktivne karting dirke

Atraktivne karting dirke


V koledarju Avto moto zveze Slovenije so v letu 2023 načrtovane štiri karting dirke za državno prvenstvo. Dve med njimi sta dodeljeni v Center kartinga in moto športa v Slovenja vasi. Prvo dirko je pred dnevi uspešno organizacijsko izpeljalo Avto moto društvo Ptuj.Dirka za centralno evropsko cono je bila mednarodno obarvano. Na 1005 metrov dolgi stezi se je v sedmih dirkaških razredih skupno merilo 74 voznikov kartingov iz Hrvaške, Avstrije, Srbije, Madžarske in Slovenije.

Avto moto društvo Ptuj je imelo na dirki skupno deset voznikov kartingov. Med njimi je prvo mesto v razredu Rotax Mini osvojil Maj Rakuša. Drugi mesti sta si v svojih razredih privozila Maj Tušek Haladea in Nik Trobec, medtem ko sta si tretji mesti privozila Taj Kovačič in Karim Greblo. V skupnem seštevku ekip je zmagalo Avto moto društvo Šlander, Ptujčani, ki branijo lanskoletni naslov državnih prvakov pa so bili tokrat skupno tretji.

Vozniki in voznice kartingov so v Centru kartinga in moto športa prikazali spektakularne vožnje. Naslednjič jih boste lahko v živo v Slovenja vasi spremljali 24. septembra.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 9. junija 2023.)

Na vrh