Domov » Novice » Dejan Leburič je osvojil Zlato rokavico v boksu

Dejan Leburič je osvojil Zlato rokavico v boksu


V športni dvorani Campus Sava Ptuj si je na 42. Zlati rokavici skupno triindvajset dvobojev ogledalo vsaj 500 ljubiteljev boksa. Ti so spremljali v ringu od začetnikov do profesionalcev, saj so organizatorji Dejan Zavec Boxing, Pučko Boxing in Ciuha Boxing poskrbeli za celovit tradicionalni ptujski športni dogodek.

Za Boks klub Ring Ptuj so zmagali Ajda Kopše, Vid Derviši, Tine Jakomini, Florijan Brojaj in Shpetim Caraku. Izgubil je Dean Vičkovič iz Boks kluba Ptuj in trije predstavniki Boksarskega kluba Dejan Zavec Boxing Valdet Brojaj, Domen Petrovič in Miha Hriberšek.

Za Zlato rokavico so se potegovali v glavnem članski boksarji. Največ je pokazal Dejan Leburič, ki je premagal Dušana Crnkoviča. S svojo predstavo v ringu je prepričal strokovno komisijo in je prejel prestižen naziv.

42. Zlata rokavica je bila po številnih zanimivih dvobojih olimpijskega boksa dopolnjena še s štirimi borbami profesionalnega boksa. V prvi borbi je ringovec Andi Gerdellaj premagal Srba Aleksandra Beljina, medtem ko je v zadnji borbi bil Aljaž Venko boljši od Čeha Daniela Baza.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 17. januarja 2024.)

Na vrh