Domov » Novice » Drugo mesto Kristjana Čeha na evropskem prvenstvu v atletiki v metu diska

Drugo mesto Kristjana Čeha na evropskem prvenstvu v atletiki v metu diska


München je gosti evropsko prvenstvo v atletiki, na katerem je v metu diska tekmoval Kristjan Čeh. Ptujski atlet se je najprej izkazal z najboljšim rezultatom kvalifikacij, nato pa je v finalu najboljših dvanajstih tekmovalcev za Mykolasom Alekno zasedel odlično drugo mesto v Evropi. Litovski metalec diska je zmagal z rezultatom 69.78 metra, medtem ko je naš metalec diska bil drugi z rezultatom 68.28 metra. Kristjan Čeh je v prvi in šesti seriji prestopil, medtem ko je nanizal naslednje veljavne mete 67.62 m, 67.81 m, 67.64 m in 68.28 m. Po zlati medalji na svetovnem prvenstvu v atletiki je 23 letni atlet sedaj osvojil še srebrno medaljo na evropskem prvenstvu v atletiki.

Nov velik uspeh so prepoznali Čehovi sovaščani v Podvincih, ki so našemu šampionu ponovno pripravili sproščen sprejem. Na njem je atlet prejel številne čestitke in v uradnem delu so spregovorili podžupan Mestne občine Ptuj Marjan Kolarič, predsednik Atletskega kluba Ptuj Dejan Dokl in predsednik Četrtne skupnosti Rogoznica Janko Čeh. Slednji je evropskemu podprvaku poklonil spominsko majico. Kristjan Čeh je nato na kratko predstavil svoj nastop v München in sledil je družabni del dogodka.

Kristjan Čeh je z osvojenim drugim mestom na evropskem prvenstvu v atletiki v metu diska poskrbel za novo veliko veselje in osvojena srebrna medalja je nov pomembnem mejnik v zgodovini ptujskega športa.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 24. avgusta 2022.)

Na vrh