Domov » Novice » Kristjan Čeh peti na olimpijskih igrah v metu diska

Kristjan Čeh peti na olimpijskih igrah v metu diska


Sobotno popoldan je bilo pri Ptujčanih rezervirano za spremljanje olimpijskih iger, saj je v metu diska v Tokiju nastopil domačin, Kristjan Čeh. Naš atlet nikakor ni razočaral, saj je z najdaljšim metom 66.37 metra dosegel 5. mesto.

Med bolj napetimi prizorišči skupinskega ogleda finala tekmovanje v metu diska je nedvomno bil gasilski dom, oziroma vaški dom v Podvincih, kjer so domačini, ki Kristjana Čeha spremlajajo že vsa leta skupno navijali za svojega vaščana. Če šteje vas Podvinci dobrih 800 prebivalcev, lahko z zagotovostjo trdimo, da je velika večina, s podžupanom Marjanom Kolaričem na čelu dihala s Kristjanom Čehom do zadnjega meta. Medtem, ko so v Podvincih navijali vaščani, se je tudi na prizorišču na ptujski Ranci zbralo lepo število privržencev Kristjana Čeha. Med njimi so bili tudi županja Nuška Gajšek in nekateri mestni svetniki, ki so kljub nekoliko slabšemu vremenu tik pred finalom ostali do konca.

Po prihodu domov sta Kristjana Čeha čakala kar dva sprejema. Prvi že v torek zgodaj zjutraj v Podvincih, kjer so ga okrog polnoči pričakali navdušeni vaščani. Drugi sprejem se je zgodil nekaj ur kasneje na Ptujski tržnici.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 4. avgusta 2021.)

Na vrh