Domov » Novice » Majda Raušl in Sašo Stojak sta osvojila bronasti medalji na državnem prvenstvu v streljanju

Majda Raušl in Sašo Stojak sta osvojila bronasti medalji na državnem prvenstvu v streljanju


Strelska zveza Slovenije je Strelskemu društvu Kovinar Ormož zaupala organizacijo 32. državnega prvenstva Republike Slovenje v streljanju z zračnim orožjem na 10 metrov. Tekmovanje se je za vse aktivne starostne kategorije odvilo v prostorih večnamenske dvorane Osnovne šole Ormož in v večnamenski dvorani Gimnazije Ormož. V streljanju z zračno pištolo se je za članski naslov borili dvainšestdeset tekmovalcev. Zmage in naslova državnega prvaka se je veselil Jože Čeper (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem), medtem ko se je na tretjo mesto uvrstil član Strelskega kluba Ptuj Sašo Stojak.
Med članicami se je v Ormožu v streljanju z zračno pištolo za naslov državne članske prvakinje merilo sedemindvajset tekmovalk. Med njimi je bila najboljša v kvalifikacijah Anja Premzl, ki je v finalu zaostala za novo državno prvakinjo Denis Bola Ujčič. Na tretjem mestu je bila članica Strelskega kluba Ptuj Majda Raušl.
Ob posameznih rezultatih dodajmo še ekipni rezultat, saj je članska ekipa Strelskega kluba Ptuj v postavi Sašo Stojak, Matija Potočnik in Zlatko Kostanjevec zasedla 5. mesto na državnem prvenstvu v streljanju z zračno pištolo.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 26. aprila 2023.)

 

Na vrh