Domov » Novice » Nogometaši Drave s porazom končali sezono in so izpadli iz druge lige

Nogometaši Drave s porazom končali sezono in so izpadli iz druge lige


Na Mestnem stadionu Ptuj je v zadnjem krogu 2. slovenske nogometne lige bila zelo pomembna tekma za Dravo in Rogaško. Prva ekipa je lovila obstanek, druga pa četrto mesto na prvenstveni lestvici. Gostje so zmagi s 3:1. Za Rogaško je v prvem polčasu zadel Rene Rantuša Lampreht, izenačil je v začetku drugega polčasa Vice Milijanić, medtem ko sta v končnici tekme za nogometaše iz Rogaške Slatine dosegla zadetka še Nejc Gradišar in Alen Neskič.

Drava je na 30 tekmah zbrala skupno 20. točk. Modri so petkrat zmagali, petkrat so igrali neodločeno in dvajsetkrat so izgubili. Dosegli so 30 zadetkov, dobili pa so jih 92. Ta statistika jih uvršča na 16. mesto 2. slovenske nogometne lige, iz katere so izpadli v ligo nižje.

Nogometni klub Drava Ptuj bo v naslednji tekmovalni sezoni tekmoval v 3. slovenski nogometni ligi vzhod. V ekipi bo prav gotovo prišlo do številnih sprememb in pred časom je prišlo tudi do velike spremembe na vodilnem mestu ptujskega nogometnega kluba, saj je na skupščini novi predsednik postal Andrej Maglica.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 25. maja 2022.)

Na vrh