Domov » Novice » Odprtje novega košarkarskega igrišča Gorana Dragića

Odprtje novega košarkarskega igrišča Gorana Dragića


Ob Mestnem stadionu Ptuj so svojemu namenu predali novo košarkarsko igrišče Gorana Dragića, že šesto pametno igrišče v Sloveniji. Slovesno sta ga odprla županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek in zlati kapetan slovenske košarkarske reprezentance Goran Dragić.

Prenovo zunanjega košarkarskega igrišča ob večnamenski dvorani Campus Sava Ptuj, pri OŠ Mladika in Mestnem stadionu Ptuj, ki je bila izglasovana v sklopu participativnega proračuna, smo uspeli umestiti med projekte, ki jih podpira Fundacija Goran Dragić v okviru vseslovenskega dobrodelnega projekta #podamdaigram.

Gre za šesto pametno igrišče v Sloveniji, ki je opremljeno s QR kodami, kar uporabnikom igrišča omogoča obogatitev izkušnje z uporabo mobilne aplikacije. Kot uporabniki pametnega igrišča lahko vidijo ostale uporabnike igrišča in najdejo tekmece ali soigralce, dostopajo do številnih vsebin za trening, spoznajo različne zabavne košarkarske igre in izvejo več o projektu #podamdaigram.

V sklopu prenove smo uredili glavno (specializirano) košarkarsko igrišče, v velikosti 589 m2, in manjše, pomožno, v izmeri 400m2, ki je namenjeno izvajanju vaj ter je prilagojeno za otroke. Gre za posodobitev javne zunanje športne površine, namenjene igranju košarke in vsem vrstam aktivnosti (odbojki, malemu nogometu, rokometu, odbojki, badmintonu, igri med dvema ognjema in vožnji po kolesarskem poligonu).

Celotna prenova je znašala 113.363,21 EUR. Večinski delež so zagotovili v proračunu Mestne občine Ptuj (51.740,64 EUR), del sredstev so prispevali v občinskem podjetju Javne službe Ptuj (33.622,57 EUR), razliko pa so zagotovili donatorji.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 17. junija 2024.)

Na vrh