Domov » Novice » V Ljudskem vrtu odprli novi Skate park Ptuj

V Ljudskem vrtu odprli novi Skate park Ptuj


Obstoječi rolkarski poligon v Ljudskem vrtu smo razširili in uredili v sodoben skate park, ki se razprostira na 617 m2 površine. Gre za posodobitev javne zunanje športne infrastrukture, namenjene rolkanju, rolanju, vožnji z BMX kolesi prostega sloga in vožnjo s skiroji.

Skupna vrednost investicije je 124.217,23 EUR, od tega je gradnja skate parka znašala 115.236,32 EUR, stroški geodetskih storitev, strokovnega arheološkega in gradbenega nadzora pri gradnji ter izvedba panelne ograje ob objektu pa 8.980,91 EUR. V proračunu smo zagotovili 70.996,53 EUR, uspešni smo bili pri pridobivanju sredstev s strani Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport v višini 43.220,70 EUR, donacija Perutnine Ptuj pa znaša 10.000,00 EUR.

S skate parkom pridobivamo nov prostor za druženje različnih ciljnih skupin, uporabniki pa sodobne in varne površine za urbane športe, ki bodo dostopne vsem.

Županja Nuška Gajšek je ob odprtju Skate parka dejala: »Veseli me, da smo v Mestni občini Ptuj pridobili dodatno površino za mlade, kjer bodo lahko kakovostno preživljali svoj prosti čas. Vseskozi se trudimo vlagati v igrišča, nameščamo nova igrala, zavedajoč se, da otroci potrebujejo aktivnosti na prostem in da je teh v zadnjem obdobju precej manj. Del športnega igrišča v Ljudskem vrtu je že bil namenjen rolkarjem, a je bila njegova podoba precej klavrna. Otroci in mladostniki tako s posodobljenim, modernim skate parkom pridobivajo dodatni prostor, kjer se bodo lahko aktivno družili. Po besedah profesionalnih uporabnikov gre za enega izmed petih najboljših skate parkov v Sloveniji, zato verjamem, da bodo nad njim navdušeni tudi Ptujčani.«

(Sporočilo za javnost Mestne občine Ptuj.)

Na vrh