Domov » Novice » Zlati krog s Primožem Rogličem

Zlati krog s Primožem Rogličem


Prvo jesensko nedeljo smo lahko v pozdrav pomahali slovenskemu kolesarskemu šampionu Primožu Rogliču, ki se je na ptujski mestni tržnici na kratko ustavil v sklopu dobrodelnega dogodka Zlati krog s Primožem Rogličem.

V sklopu že drugega dobrodelnega dogodka, svetovno znani kolesar Primož Roglič skupaj z glavnim partnerjem Novo KBM organizira kolesarjenje za dober namen, s katerim udeleženci zbirajo sredstva za Fundacijo Primoža Rogliča. Olimpijski prvak  se je tudi tokrat s kolesom peljal skozi Mestno občino Ptuj.

Ob 12.00 uri je druženje potekalo na mestni tržnici, kjer je bila načrtovana kratka postojanka kolesarske karavane. Kljub slabemu vremenu se je na prireditvi zbralo neverjetno veliko ljudi.

Kolesarji so Zlati krog začeli na Trgu Leona Štuklja v Mariboru, nadaljevali pot mimo Hoč, Skok, Starš, do ptujske tržnice Ptuja, nato jih je pot vodila mimo Vurberka, Dupleka in nazaj na cilj v Maribor. Osnovna trasa je bila dolga 61 kilometrov.

Celoten izkupiček od prijavnin bodo namenili Fundaciji Primoža Rogliča, ki skrbi za razvoj kolesarstva in pomoč mladoletnim športnikom.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 29. septembra 2023.)

Na vrh