Domov » Novice » Ptujska poletna noč

Ptujska poletna noč


Zavod za turizem Ptuj in Mestna občina Ptuj sta v sodelovanju s ponudniki starega mestnega jedra, posamezniki in glasbenimi organizatorji pripravila na ptujskih ulicah in trgih Ptujsko poletno noč. Dva poletna večera v starem mestnem jedru sta ujela urbani utrip, raznoliko kulinariko, pestro gostinsko ponudbo, teraso fest, raznovrstne glasbene ritme in druženje na raznolikih kotičkih mesta. Glavno vlogo pri izvedbi tradicionalnega poletnega dogodka je imel Zavod za turizem Ptuj, kateri se je trudil prinesti v mesto veliko novih doživetij za vsak okus.

Glavno dogajanje je bilo na mestni tržnici, kjer sta prvi večer nastopili skupini Gadi in Smile, drugi večer pa Ines Erbus, Drugo dugme in Ansambel Upanje. Na ostalih prizoriščih je prevladovala mehanska glasba in posamezni glasbeni izvajalci. Ob glasbenih vsebinah so organizatorji nadgradili lanskoletni dve spremljevalni novosti.

Na Ptujski poletni noči se je našel pester glasbeno zabavni program. Izstopajoča pa sta bila tudi dva spremljevalna dogodka. Prvi je bil Jazz & Gin festival, ki je dva večera potekal v sončnem parku v Dominikanskem samostanu. Na njem je prvi večer nastopila zasedba džeZZva, drugi večer pa Ptujčan Žan Tetičkovič. Drugi velik spremljevalni dogodek Ptujske poletne noči je bil Offline festival, ki se je odvil dva večera na parkirišču pri bivšem Spinu. Festival je postregel z elektronsko glasbo in z nastopom prve zvezde ameriškega raperja Lil Pumpa.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 10. avgusta 2022.)

Na vrh