Domov » Novice » 56. redna seja Sveta zavoda Splošne bolnišnice Ptuj

56. redna seja Sveta zavoda Splošne bolnišnice Ptuj


V petek je zaprtimi vrati potekala 56. redna seja Sveta zavoda Splošne bolnišnice Ptuj, na kateri je bilo na dnevnem redu pet točk. Glavni sta bili program dela in finančni plan za leto 2022 ter informacije o izvajanju aktivnosti projekta »Izgradnja Urgentnega centra Ptuj«.

Program dela in finančni plan za leto 2022

Na osnovi prejetih izhodišč s strani Ministrstva za zdravje in drugih zakonskih podlag je bil pripravljen Program dela in finančni načrt za leto 2022. Načrtovani celotni prihodki v letu 2022 znašajo 38.038.663 EUR, načrtovani celotni odhodki pa 37.994.892 EUR, kar pomeni da bolnišnica načrtuje poslovanje s presežkom prihodkov nad odhodki v višini 43.771 EUR. Program dela in finančni načrt v poslovnem delu za leto 2022 vsebuje tudi naslednje pomembne postavke, kot so načrtovani letni cilji zavoda, poročanje o notranjem nadzoru javnih financ, načrt delovnega programa, čakalne dobe in plan kadrov. Finančni del pa zajema poročaje o načrtu prihodkov in odhodkov, planu investicij, planu vzdrževanja in planu zadolževanja.

Informacije o izvajanju aktivnosti projekta »Izgradnja Urgentnega centra Ptuj«

Dne 11. 2. 2022 so v prostorih bolnišnice predstavniki Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj podpisali pogodbo z izbranim izvajalcem GOI del, Medicoengineering d.o.o. Trzin. Predhodno je pogodbo že podpisal minister Janez Poklukar. Pogodbeni izvajalec nastopa s podizvajalci: – Cestno podjetje Ptuj d. d. za gradbena dela in zunanjo ureditev, – MIKS d. o. o. Ptuj za elektro instalacije, – MPGE d. 0.0. Grosuplje za strojne instalacije, – Mizar d. o. o. Celje za mizarska dela. Rok izvedbe projekta je 16 mesecev po poteku 30 dnevnega roka za uvedbo v delo, ki se prične v 10 dneh po podpisu pogodbe. Aktivna gradnja bo potekala 12 mesecev. Vrednost pogodbenih del je 4.550.000 EUR. Vir Ministrstva za zdravje je 4.385.000 EUR in Splošna bolnišnica dr. Jožeta Potrča Ptuj 165.000 EUR. Obračuni bodo z mesečnimi situacijami za izvedena dela v preteklem mesecu. Po zaključku del se izvede tehnični pregled objekta in pridobi uporabno dovoljenje. V času izvajanja GOI del se bo pripravila razpisna dokumentacija za objavo JN za dobavo medicinske in druge premične opreme za urgentni center. V času gradnje se bodo na območju bolnišnice močno zmanjšale vozne površine in površine namenjene parkiranju. Zaradi gradbišča in zaprtja vhoda na kirurgijo bo spremenjen dostop bolnikov in prometni režim do urgentne službe in kirurgije. O spremembi in omejitvah dostopa do posameznih bolnišničnih stavb bomo javnost obvestili preko javnih medijev, bolnišnične spletne strani in FB strani.

Izgradnja urgentnega centra bo za bolnišnico velika pridobitev. Izboljšala se bo dostopnost in zvišala strokovna raven izvajanja nujne medicinske pomoči za prebivalce Spodnjega Podravja in za vse, ki nujno medicinsko pomoč potrebujejo. Organizacija dela v urgentnem centru v oskrbi nujnih stanj postavlja pacienta v središče dogajanja in zagotavlja najvišji možni nivo strokovne oskrbe. Za nadaljnji razvoj bolnišnice je nujna nadgradnja urgentnega centra s prvim nadstropjem, v katerem bodo operacijske dvorane in enota intenzivne terapije.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 23. februarja 2022.)

Na vrh