Domov » Novice » Nadgradnja urgentnega centra z novim nadstropjem

Nadgradnja urgentnega centra z novim nadstropjem


Nadgradnja urgentnega centra z novim nadstropjem Splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča Ptuj je zaključena. Zaustavilo pa se je pri nadaljnjih korakih, saj so bila zaenkrat s strani Vlade Republike Slovenije ustavljena predvidena sredstva za dokončanje projekta in nabavo pripadajoče opreme.

V Splošni bolnišnici Ptuj je izgradnja Urgentnega centra v zaključni fazi. V času gradnje urgentnega centra se je vodstvo bolnišnice z Ministrstvom za zdravje dogovorilo, da se je izvedla nadgradnja urgentnega centra z novim nadstropjem. To nadgradnjo je izvedlo podjetje Medicoengineering in ocenjena vrednost teh del znaša nekaj manj kot 758 tisoč evrov z davkom na dodano vrednost. V dodatnem nadstropju bi naj ptujska bolnišnica dobila štiri operacijske sobe. Celoten projekt z nabavo opreme je ocenjen na 17.3 milijone evrov.

Vsi vključeni dejavniki si bodo v prihodnje prizadevali, da se bodo prostori nad urgentnim centrom čim hitreje uredili, opremili in se bo v njih izvajala prepotrebna zdravstvena vsebina.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 27. oktobra 2023.)

Na vrh