Domov » Novice » Stanje, programi in projekti v ptujski bolnišnici

Stanje, programi in projekti v ptujski bolnišnici


V sredini meseca septembra se je odvila 9. redna seja Sveta zavoda Splošne bolnišnice doktorja Jožeta Potrča Ptuj. Po seji nam strokovni vodja ptujske bolnišnice Teodor Pevec predstavila stanje v tej zdravstveni ustanovi, čakalne dobe, trenutno realizacijo programov in potek infrastrukturnih projektov.

Čakalne dobe so ena izmed glavnih težav slovenskega zdravstvenega sistema in s to težavo se ubadajo tudi v Splošni bolnišnici doktorja Jožeta Potrča Ptuj. V slednji imajo podatke o čakalnih dobah redno objavljene na spletni strani bolnišnice in te so zelo različne glede na vsebino obravnave od dejavnosti do dejavnosti.

V ptujski bolnišnici po odpravi covidnih ukrepov delujejo normalno in dosegajo skorajda vsepovsod začrtano realizacijo programov.

V prvi polovici leta 2022 je prišlo do realizacije strateškega projekta bolnišnice, to je izgradnje urgentnega centra. Prav tako je v prvi polovici leta 2022 prišlo do druge pomembne večje investicije v prenovo bolnišnične lekarne, katere skupna investicijska vrednost je ocenjena na 1,5 mio EUR.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 5. oktobra 2022.)

Na vrh