Domov » Novice » Svetovni dan zdravja

Svetovni dan zdravja


V nedeljo, 7. aprila smo obeležili svetovni dan zdravja. Na Ptuju je aktivnosti na ta dan organiziral Center za krepitev zdravja.

Vsi si zaslužimo živeti zdravi v varnem in zdravem okolju, imeti dostop do zdravstvenih storitev, biti zdravstveno pismeni in živeti svobodno ne glede na to, kdo smo in kje živimo. Imeti možnost, da se samostojno odločamo o svojem zdravju.

Vsi skupaj in vsak posebej lahko pomembno prispevamo k uresničevanju lastne pravice do zdravja in ustvarjanju boljšega sveta za vse.

A še vedno je na nas samih, da poskrbimo za zdrav življenjski slog. In odgovor na to je lani odprt Center za krepitev zdravja, ki ga najdete v ZD Ptuj in kjer je udeležba v delavnicah popolnoma brezplačna.

V Centru za krepitev zdravja se je moč srečati z inovativnimi programi in strokovnjaki, ki bodo pomagali na poti do optimalnega zdravja. Skozi pestro paleto storitev, vključno z najsodobnejšo tehnologijo, svetovanjem prehranskih strokovnjakov, vadbo pod vodstvom izkušenih kineziologov oziroma fizioterapevtov ter številnimi drugimi aktivnostmi.

Ob svetovnem dnevu so v parku Ljudski vrt množici obiskovalcev predstavljali svoje aktivnosti. Obiskovalce so seznanili s tehnikami sproščanja, uravnoteženim krožnikom oz. pravili zdrave prehrane, prikazom samopregledovanja dojk, pravilno sutno-zobno higieno, hkrati pa so lahko opravili tudi meritve krvnega tlaka in šest minutni test hoje.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, dne 10. aprila 2024.)

Na vrh