Domov » Novice » Gospodarstvo » Radioamaterji po dveh desetletjih tekmovali na Ptuju

Radioamaterji po dveh desetletjih tekmovali na Ptuju

V soboto je na Ptuju potekalo državno tekmovanje v amaterskem goniometriranju(ARG) na frekfenčnem območju 3,5 MHZ. Tekmo v iskanju skrite radijske postaje je organiziral domač radioklub.

Tekmovanje v amaterskem goniometriranju, kjer tekmovalci s pomočjo posebnih sprejemnikov iščejo 3, 4 ali 5 v naravi skritih samodejnih radijskih oddajnikov, je na Ptuju bilo moč videti po dobrih dvajsetih letih. " Ta vrsta tekmovanja je bila zelo popularna v 70-ih, 80-ih in 90-ih letih. Zadnja leta je v zatonu in ravno zato smo se odločili organizirati to tekmovanje, " je povedal Anton Galun, predsednik Radiokluba Ptuj.
Tekme se je udeležilo 44 tekmovalcev, ki so bili glede na starost razvrščeni v različne kategorije. Na lov za tako imenovano "lisico", s štartom in ciljem v Ljudskem vrtu, so se podali pionirji, juniorji, seniorji, veterani in ženske.

Tekma na območju ptujske mestne občine je bila ena od desetih v tem letu, rezultat pa je štel za skupno točkovanje, katerega najboljši se bodo uvrstili na svetovno prvenstvo, ki bo letos v Koreji.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, 17. junija 2008)

Na vrh