Domov » Novice » Gospodarstvo » Na Upravni enoti bodo poslej delali tudi vsako prvo soboto!

Na Upravni enoti bodo poslej delali tudi vsako prvo soboto!

Na ptujski Upravni enoti bodo z majem začeli delati tudi ob sobotah. S to novostjo naj bi tako postala še dostopnejša za stranke. Prva delovna sobota bo že takoj po prvomajskih praznikih, 5. maja. mag. Metod GRAH, načelnik Upravne enote Ptuj je ob tem povedal: "Organizacijsko smo dobro pripravljeni, tako, da mislim, da ne bo nobenih težav".

Uradne ure za stranke bodo vsako prvo soboto v mesecu med 8. in 12. uro, v primeru, da bi bil ta dan državni praznik, bodo delali naslednjo soboto. "Ob sobotah bo delalo 16 uslužbencev, predvsem na tistih delovnih mestih, kjer je t.i. šalterski sistem. Delali pa bodo tudi v vseh ostalih oddelkih, tako, da nobena stranka ne bo ostala brez storitve ali pa informacije", še pojasnjuje Grah.

Izjema je le izpitni center, kar pomeni, da vozniškega izpita ob sobotah ne boste mogli opravljati, ob sobotah pa ne bodo delali tudi na petnajstih krajevnih uradih. 

Koliko pa bo sobotno delo stalo Upravno enotoč Grah: "Izračuni, kjer so upoštevani le dodatki k plači, gre za 30 % dodatek za nadurno delo, so pokazali, da naj bi to na letni ravni zneslo okoli 5.000 evrov. Ostali stroške, ogrevanje, vzdrževanje, elektrika, ki bodo ob tem še nastali, pa bodo znani šele kasneje. Zaposleni so se na novost dobro pripravili, v Upravni enoti je že izdelan razpored dela in nadomeščanja, tako, da težav ne bi smelo biti".

Grah ocenjuje, da se ob sobotah strank najverjetneje ne bo veliko. "Med letom pričakujemo zelo malo strank, verjetno pa bodo, tako kot vsako leto večji navali ob določenih praznikih, ko pridejo iz tujine zdomci, zlasti za Veliko noč in novo leto".

Uradne ure so po novem spremenjene tudi med tednom – v ponedeljek in torek bodo uradniki strankam na voljo med 8. in 12. uro ter med 13. in 15., v sredo med 8. in 12. ter med 13. in 18. v petek pa med 8. in 13.  Sprejemna pisarna dela tudi ob četrtkih med 8. in 12. ter med 13. in 15. uro.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, 27. aprila 2007)

Na vrh