Domov » Novice » Gospodarstvo » Ptuju se obeta Še en trgovski center

Ptuju se obeta Še en trgovski center

Na Ormoški cesti na Ptuju, kjer je še do nedavnega domovalo eno najstarejših ptujskih gradbenih podjetij, se izvaja rušenje objektov. Pri županu smo preverili, kaj bo nastalo na omenjenem zemljišču.

Kot kaže se Ptuju obeta še en trgovski center. Kranjska investicijska družba Modro polje, ki po celotni Sloveniji gradi verigo Hoferjevih trgovin, je od nekdanjega Gradisa kupila zemljišče za gradnjo, ker pa je lokacija na Ormoški prevelika, za del parcele kupca še iščejo.

Dr. Štefan čelan, župan MO Ptuj: "Šlo je za prodajo privatnega zemljišča privatni družbi, in kot občina zato nimamo vseh detajlnjih vpogledov, kaj se dogaja s temi parcelami. Imam neuradne podatke, da je zemljišče v celoti odkupljeno, kupcu pa je že bilo izdano gradbeno dovoljenje za vsa rušitvena dela".

Je pa vendarle občina ob gradnji novega trgovskega centra na Ormoški postavila določen pogoj. "Križišče z Rajšpovo bo potrebno urediti v krožišče, v kolikor bo tukaj stal trgovski center. Občina je tukaj ves čas intenzivno sodelovala, našli smo tehnično rešitev vseh vpletenih strank, kako pravzaprav zgraditi petkrako krožišče, ki je potrebno zato, da bi logistika lahko normalno potekala. Je pa res, da krožišče še ni natančno umeščeno v prostor".

Ob vsem skupaj se seveda zastavlja vprašanje, glede na to, da nedaleč vstran stoji že Qlandia, kakšna je pravzaprav smiselnost še enega trgovskega centra na tako kratki relaciji. župan odgovarja: "Približno dve leti sem se ukvarjal s vprašanjem, ali je Ptuj primerno mesto, ki bi lahko preneslo toliko trgovskih površin, potem pa sem ta razmišljanja prepustil tistim, ki vlagajo denar. V kolikor investitorji vidijo uspeh svoje investicije, se župan s tem ne sme ubadati. Nasprotno, občina z vsako investicijo v prostor dobi nekaj plusov in nekaj minusov, a vendarle je plusov več".

Kje pa nakupuje županč "Ptujski župan je slab nakupovalec, to prepuščam moji družini oziroma moji soprogi. Sem eden takšnih kupcev, da ko pridem do prve lokacije in tam zagledam tisto, kar mislim, da naj bi sodilo k meni, preprosto kupim. Niti se ne zanimam za cene, niti veliko za konkurenco. Jaz sem zanesljivo eden od zelo slabo ozaveščenih potrošnikov in kupcev".

 

Objavljeno v Ptujski kroniki, 15.5.2007

 

Na vrh