Domov » Novice » Gospodarstvo » Popis nepremičnin na ptujskem

Popis nepremičnin na ptujskem

Popis nepremičnin po 22. tednu na širšem območju Ptuja poteka nemoteno in v skladu z načrti območne geodetske uprave.

Boris Premzl, vodja območne geodetske uprave Ptuj: "Po teh rezultatih, ki jih imam pred sabo, lahko s ponosom rečem, da smo kot območna uprava, ena od dvanajstih, dejansko najbolj uspešni, saj imamo popisanih okrog 80% vseh stavb oziroma delov stavb, ki jih moramo popisat. Pri tem pa je potrebno še posebej izpostaviti našo geodetsko pisarno v Ormožu, ki je absolutno najbolj uspešna med vsemi 46 centri. Dejansko imajo popisanih že 85% vseh stavb oziroma delov stavb."

V projekt je vključenih 50 popisovalcev, od tega 11 v Ormožu in 39 na Ptuju. Med popisovalci je največ oseb, ki so prijavljene na zavodu za zaposlovanje, nekaj pa je tudi študentov. Kljub mili zimi,  ki jim je omogočila lažji dostop do objektov, in pomoči inštruktorjev, so se v začetku popisa srečali z različnimi težavami.

Estera Korošec, popisovalka nepremičnin: "Ja, v bistvu sem na začetku popisovanja nepremičnin imela kar nekaj težav z organizacijo dela, zato sem se odločila, da sem lastnike poklicala po telefonu in se z njimi dogovorila za določen termin. V bistvu se mi je tak način dela zdel nekako najbolj učinkovit, lastniki so me pričakovali in imeli pripravljene podatke. Zaradi tega se je čas popisovanja pri enem lastniku bistveno skrajšal."

Težav s tako imenovanimi nelegalnimi popisovalci po besedah vodje območne geodetske uprave zaenkrat še ni bilo.

Boris Premzl, vodja območne geodetske uprave Ptuj: "Bilo je nekaj klicev v začetku. Eden iz Slovenje vasi, potem pa tudi iz Haloz, ko so ljudje povpraševali, če so bili pravi popisovalci. Moram reči, da smo potem ugotavljali, da je vsaj v začetku bilo nekaj zadev iz popisa kmetijstva, tako, da so to ljudje zamenjali. Ni bilo takih problemov, da bi dejansko registrirali kakšnega neprijavljenega popisovalca, to, kar se je recimo dogajalo v Mariboru in še kje."

Popis na Ptuju nameravajo končati do sredine junija, na območju Ormoža pa pričakujejo zaključek že konec maja.

( objavljeno v Ptujski kroniki 15.5.2007 )

Na vrh