Domov » Novice » Gospodarstvo » Dobrote slovenskih kmetij ta konec tedna

Dobrote slovenskih kmetij ta konec tedna

V ponedeljek, 14. maja, so organizatorji letošnjih Dobrot slovenskih kmetij pripravili tiskovno konferenco. Blagovna znamka Dobrote slovenskih kmetij ima na Ptuju že 18. letno tradicijo. Tudi letos so glavni organizatorji razstave Kmetijsko – gozdarska zbornica Slovenije, Mestna občina Ptuj in Kmetijsko – gozdarski zavod Ptuj. Razstavo so odprli danes dopoldan, v prostorih Minoritskega samostana pa bo na ogled vse do ponedeljka.

Na letošnji razstavi bo sodelovalo kar 639 kmetij s 1034 prijavljenimi dobrotami iz Slovenije in zamejstva. Vsako leto se predstavi posamezna pokrajina, letos bo to Podravje. V sklopu razstave se odvija tudi sejemska dejavnost, v okviru katere razstavljalci predstavljajo svoje izdelke domače obrti. Tudi letos so organizatorji v času trajanja razstave pripravili različne okrogle mize in posvete.

Peter Pribožič, predsednik organizacijskega odbora, je povedal: "Zelo dober obisk pričakujemo v soboto, na Ptuju se bo dogajalo srečanje Radia Ognjišče, zbralo se bo okrog 500 ljudi. Verjetno bo to ena najbolj obiskanih sobot v primerjavi z ostalimi razstavami do sedaj".

Letošnja vstopnica, ki bo omogočala ogled razstave je posebna razglednica, ki bo jo možno tudi poslati. Letos bodo na Dobrotah ocenjevali kar 1034 prijavljenih izdelkov.

Milena Kulovec, Kmetijsko – gozdarska zbornica Slovenije:" V letošnjem ocenjevanju je bilo 13 skupin izdelkov, tri četrt jih je bilo v ponedeljek že ocenjenih. Tisti izdelki, ki so trikrat zapored dobili zlato priznanje, si lahko pridobijo znak kakovosti."

Prireditev ima zagotovo tudi velik turistični pomen. Sonja Krajnc, Ptujske vedute:"že v preteklosti smo uspešnos sodelovali z organizatorji, sedaj se v to pomembno prireditev vključujemo še bolj -sicer povsem na osnovi praktičnih izkušenj. Povpraševanje naših gostov je namreč pokazalo, da je zanimanja za domače dobrote vedno več."

župan, dr. Štefan čelan je na novinarski konferenci čestital vsem organizatorjem in sodelavcem, ki so vseh 18 let pridno garali in pripeljali Dobrote do današnjih razsežnosti.

Kakovost izdelkov je iz leta v leto boljša, ravno tako tudi prepoznavnost same prireditve. Ob koncu velja zato samo še povabilo, da si razstavo čim prej ogledate.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, 18.5.2007)

Na vrh