Domov » Novice » Gospodarstvo » Puhov most je spojen, končan konec maja

Puhov most je spojen, končan konec maja

V petek ob 12.40 uri so s simboličnim izlitjem betona za izvedbo zadnje vezne lamele mostu spojili most čez Dravo na Ptuju. Slavnostni govorniki ob tej priložnosti so bili Rajko Siročič, predsednik uprave DARS-a, Anton Brodnjak, direktor projekta za SV Slovenijo pri DDC svetovanje inženiring in dr. Štefan čelan, župan MO Ptuj.

Puhov most bo dolg 430 metrov in širok 18,7 metra. V prihodnjih mesecih bodo mostno konstrukcijo nadgradili s t.i. krovom, ki je sestavljen iz dveh prometnih pasov (alsfaltno vozišče) in obojestranskih hodnikov za pešce in kolesarje. Vozišče bo od hodnikov ločeno z betonsko varnostno ograjo, medtem ko bo na zunanjem delu mostu ograja iz nerjavečega jekla. Izvedena bo tudi razsvetljava mostu.

Puhov most, poimenovan je po izumitelju Janezu Puhu, predstavlja prvi t.i. extradosed most v Sloveniji. Predhodnik te vrste mostov v Evropi je Gantar Bridge v Švici.

 Most bo dokončan in prometu predan hkrati z 2,3 km dolgo hitro cesto Hajdina-Ptuj ter povezovalno cesto med Zagrebško cesto in krožiščem pri Perutnini Ptuj.

 

Na vrh