Domov » Novice » Gospodarstvo » Puhov most je odprt

Puhov most je odprt

V petek, 18. maja so po petdesetih letih odprli drugi cestni most čez reko Dravo pri Ptuju. Most, ki so ga poimenovali po izumitelju Janezu Puhu, je le del nove cestne povezave med Hajdino in Ptujem. Novozgrajena 2,3 kilometre dolga cesta, je velika pridobitev za širše ptujsko območje, saj predstavlja obvoznico prometno obremenjenega mestnega središča in hkrati navezavo na bodočo avtocesto A4 Slivnica Gruškovje.

Slavnostni govorniki na otvoritvi so bili Štefan čelan, župan MO Ptuj, Rajko Siročič, predsednik uprave DARS d.d. in mag. Janez Božič, minister RS za promet. Otvoritve mostu so se udeležili še minister za gospodarstvo Andrej Vizjak, minister za šolstvo in šport Milan Zver, minister za kmetijstvo Iztok Jarc ter številni poslanci, župani in gospodarstveniki.

Most je dolg 430 metrov in širok 18,7 metra. Na njem je dvopasovno vozišče in od vozišča ločena pasova za kolesarje in pešce. V času snovanja je bilo v Evropi samo nekaj mostov te vrste, nekaj več jih je bilo zgrajenih na Japonskem. Precej konstruktorskih in oblikovnih karakteristik Puhovega mostu je popolna novost. 

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, 22.5.2007)

 

Na vrh