Domov » Novice » Gospodarstvo » Odprta tribuna z Borutom Pahorjem

Odprta tribuna z Borutom Pahorjem

V ponedeljek je v hotelu Mitra potekala odprta tribuna na temo predsedniške in parlamentarne volitve v okviru stranke SD. Tribune se je udeležil predsednik stranke in morebitni kandidat za predsednika republike Borut Pahor.

Mnenja o kandidaturi predsednika stranke SD Boruta Pahorja na predsedniških volitvah 2007, so tudi na Ptuju zelo različna.

Dejan Levanič, predsednik območne organizacije SD Ptuj: "Predsedstvo območne organizacije SD Ptuj in Mladi forum SD bi raje nekako videli, da bi predsednik stranke Borut Pahor popeljal stranko na parlamentarne volitve leta 2008. To pa predvsem zaradi tega, ker lahko takrat v bistvu spremenimo stanje duha, ki trenutno vlada v Sloveniji. Borut Pahor je izjemen politik, ki ima podporo prijateljev in sodelavcev v stranki. Je pa res, da so predsedniške volitve izjemno pomembne in jih ni treba podcenjevati."

Zlasti se poraja vprašanje, kaj bi se zgodilo s stranko v primeru njegove kandidature, ki je v zadnjih mesecih po javno-mnenjskih raziskavah dosegla vrh v slovenskem političnem prostoru. Pahor na to odgovarja: "Veste kako, če bi bil vedež, ne bi bil revež. Nič ne moremo naprej vedeti, kaj se bo zgodilo. Moja izkušnja-politična, deloma pa tudi intuicija, mi vendarle govorita, da je treba biti pri tej izredno pomembni odločitvi izredno preudaren. V vsakem primeru si ne bi želel, tudi za ceno moje zmage na predsedniških volitvah, da bi s predsedniške palače ob morebitni kandidaturi in morebitni zmagi gledal, kako se zaradi notranjih trenj sesuva stranka, ki je končno dobila zalet in prišla na vrh slovenske politike-in to SD, za katero je znano, da zanjo kapital ne stoji, da je odvisna od svojih ljudi, od znanja, pridnosti in marljivosti."

Pahor bo svojo odločitev dokončno podal 29. tega meseca, takrat bo tudi znano, kakšno pot si bo stranka začrtala v prihodnje.

( objavljeno v Ptujski kroniki 8.6.2007 )

Na vrh