Domov » Novice » Gospodarstvo » Dobili bomo železniŠki podhod

Dobili bomo železniŠki podhod

Proga Pragersko-Ormož-Hodoš je del petega prometnega koridorja, kjer se močno povečuje promet vlakov. Z marcem so slovenske železnice zato pričele s prvo fazo obnovitvenih del na postajah Kidričevo, Ptuj in Moškanjci.

Pri ptujski postaji so tako že obnovili nekatere tire, gradijo pa tudi dva nova perona v dolžini 150 in 250 metrov, ki bosta zadostovala tudi za daljše vlake in olajšala vstop in izstop potnikov. Vse do drugega perona bo omogočen varen dostop po novem podhodu, tudi za invalide, vendar pa ta ni predviden čez celotno širino tirov, ki jih, še bolj odkar je zaživela industrijska cona z nakupovalnim središčem Qlandia, prečka vsak dan veliko število ljudi. "Zato se trudimo in dali smo tudi pobude, da se v tej, A fazi, gradnje gradi podhod pod vsemi tiri in pod samo zapornico. Sam izhod bi bil na Rogozniški cesti, se pravi na pločnik ob cesti," je povedal Jože Majcen, vodja postaj od Pragerskega do Središča ob Dravi.

Denar za dokončanje podhoda pod tiri so nekako zagotovili, tako da bo vendarle dokončan že v tej fazi, predvidoma jeseni. Za navezavo na cesto pa za zdaj denarja še ni.

"Tudi MO Ptuj bo morala nekako pristopiti k tej problematiki in tudi mogoče v tej fazi ali pa čim prej prispevati sredstva za ta nujno potreben podhod. Kolikor vem so ti idejni načrti za ta podhod narejeni. Je pa v fazi razprave v MO Ptuj, tudi zagotovitev sredstev," je še pojasnil Majcen.

Zaradi del bo ta konec tedna, prav tako kot pretekli, prišlo do popolna zapora proge Ptuj, Moškanjci, Ormož. V času zapore bo organiziran prevoz potnikov z avtobusi.

V drugi fazi del, za katero še ni znano, kdaj naj bi se začela, pa naj bi obnovili še vse preostale tire, predvidena je tudi elektrifikacija, hitrost proge naj bi bila povečana na 160 kilometrov na uro, konec naj bi bilo tudi nevarnih nezavarovanih prehodov. Na ptujski postaji pa si še želijo, da bi se do leta 2010, ko bodo praznovali 150-letnico proge, našel denar tudi za vsekakor potrebno obnovo postajnih zgradb.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, 12. junija 2007) 

 

Na vrh