Domov » Novice » Gospodarstvo » 13. Pomladna vetrnica

13. Pomladna vetrnica

Pretekli konec tedna so prostor ptujskega kinološkega društva napolnili smeh, živžav in ustvarjalnost. Otroci in starši so se namreč zbrali na dobro obiskani, že trinajsti pomladni vetrnici. Otroci so tudi letos  že tradicionalno izdelovali pisane vetrnice in seveda ustvarjali, tokrat na temo živali.

Zabavali so nas tudi klovni, plesali smo, uživali na juhiganu, se pomerili v športnih aktivnostih in se seveda, kot je že v navadi, posladkali s slastnimi palačinkami. Simona Meglič, predsednica Društva prijateljev mladine Ptuj, je povedala: "Pravzaprav se je ideja porodila res zaradi tega, ker smo želei, da bi otroci in starši skupaj preživljali prosti čas. Predvsem pa ga preživljali kakovostno."

"Vsekakor je premalo prireditev. Društvo prijateljev mladine s svojimi partnerji izvaja štiri prireditve letno. Drugače pa mislim, da se bolj malo dogaja za najmlajše," pravi Dominik Rašelj, vodja projekta.

Pomladno vetrnico že vsa leta skupno organizirata Društvo prijateljev mladine Ptuj in Center interesnih dejavnosti Ptuj, že lani se jim je pridružili tudi športna šola Juhuhu in letos še ptujsko kinološko društvo. Podobna večja prireditev sledi jeseni, ko bodo otroci in odrasli skupno ustvarjali in se družili na jesenskem živžavu.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, 15. junija 2007)

Na vrh