Domov » Novice » Gospodarstvo » Upokojenci praznovali 60 let delovanja druŠtva

Upokojenci praznovali 60 let delovanja druŠtva

Pretekli teden so ptujski upokojenci v Termah Ptuj proslavili 60 let delovanja društva. Na skupni prireditvi so s predstavitvijo in podelitvijo priznanj najboljšim ustvarjalcem in športnikom, obeležili tudi zaključek projekta medgeneracijskega povezovanja.

Ptujski upokojenci so s prireditvijo obeležili 60 let delovanja društva, ki danes šteje nekaj več kot 850 aktivnih članov, letos pa upokojenci praznujejo še dve pomembni obletnici, 40 let delovanja mešanega pevskega zbora in 10-letnico delovanja likovne sekcije. Tokrat je v amfiteatru term potekala hkrati tudi zaključna prireditev dva in pol meseca trajajočega projekta medgeneracijskega povezovanja Združimo znanje, hotenja in moči, v katerem je sodelovalo približno 140 likovnikov in še enkrat toliko literatov resnično vseh starosti. Posebej uspešni v kulturnem in športnem delu projekta so na prireditvi dobili priložnost, da so zbranim predstavili svoja dela, prejeli pa so tudi priznanja. Projekt naj bi nadaljevali in nadgrajevali še v prihodnje.

Ob slavnostni priložnosti je spregovoril tudi ptujski župan, dr. Štefan čelan, ki je zbranim čestital ob jubilejih in pozdravil idejo projekta, s katerim so v času, ko nam neprestano zmanjkuje časa za medsebojno druženje, znali vsaj malo zaustaviti čas in omogočiti različnim generacijam, da druga drugi predstavijo svojo ustvarjalnost. Tako je mozaik ustvarjalnosti še lepši.

(Objavljeno v oddaji Ptujska kronika, 26. junija 2007)

Na vrh